söndag 22 juli 2012

Sicilien del ett

Då har vi kommit hem från en alldeles underbar semester på Sicilien. Vi har badat, ätit gott, sovit mitt på dan, varit vakna sent, slappat och haft det alldeles underbart.
Vi flög ner med Norwegian och det är väldigt trevligt att flyga med det bolaget. De har trevlig personal, nya flygplan och bra service så jag kan verkligen rekommendera de och vi kommer definitivt flyga med de igen.
Alexander och T gör ett första GoPro klipp på Arlanda.
Alexander tuggar tuggummi frenetiskt och väntar på att vi ska få starta.
Parco degli Aromi hette resorten vi bodde på. Ett litet hotell med pool, spa, restaurang och konferensutrymme. Det är byggt 2010 så det var verkligen fräscht. Vi bodde i en suite där jag och T hade ett eget rum med dubbelsäng, minibar och TV och barnen hade ett eget rum med TV och minibar. Så det var gott om utrymme och både på baksidan och framsidan hade vi uteplatser som var våra. Parco degli Aromi betyder Aromernas park (typ.....) och alla planteringar på resorten bestod av lavendel, rosmarin, mynta och en och annan Aloe planta. När det fläktade så gnuggade sig bladen mot varandra och då uppstog underbara dofter som spred sig över området. Resorten ligger en bit upp på ett berg så man har underbar utsikt över dalen och havet. När man sitter vid poolen och tittar rakt ut så ser man bara hav och himmel, blått, blått! Personalen var jättetrevlig och maten på lunch och middag var underbart god. Vi åt någon lunch och någon middag på den restaurangen annars provade vi restauranger i omgivningen eller hade Take Away Pizza från Pizza Planet! Den lokala pizzerian med en timmes kö varje kväll!







 





Vad gjorde vi då förutom att bada? Lite allt möjligt, åkte på utflykter och badade i havet. Men mer om det lite senare i del 2 för nu ska jag fika med La Famiglia!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar